Home » Visie en Organisatie

Visie en organisatie

Uw kind is uniek! Voor ons een wondertje.

Door de kleinschaligheid van onze opvang en ons vaste team, hebben wij de mogelijkheid uw kind door en door te leren kennen en ons aan te passen aan de wensen van u en uw kindje. Ons doel is; Ieder kind een fijne, liefdevolle tijd te bezorgen tijdens zijn of haar verblijf bij Floddertje. Ook zullen we alles uit de kast halen om uw kind op zijn of haar tempo, op een positieve manier te steunen en stimuleren in de ontwikkeling. Wij streven ernaar uw kindje een goede basis mee te geven voor zijn of haar overstap naar de basisschool.

De groep
Kinderdagverblijf Floddertje heeft over de week gezien ongeveer 60 kindplaatsen in de dagopvang. Per dag zijn er maximaal 12 kindjes op 2 leidsters aanwezig, of 15 kindjes met 3 leidsters. Het allerbelangrijkste in de groep is dat er een goede sfeer heerst, waarin ieder kind zich prettig en in een veilige omgeving voelt. Floddertje streeft ernaar dat er een goed contact is tussen ouders en leidsters. Zowel bij het brengen als bij het halen heeft u direct contact met de leidsters/directie.

Verticale groep
Floddertje werkt met een verticale groep. Hiervoor geldt een maximum van 12 kinderen per dag wanneer er 2 leidsters aanwezig zijn. Verticaal betekent dat er kinderen van 6 weken tot 4 jaar in een groep zitten. Er is sprake van een dagritme. Bij de baby’s wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele voedingsschema’s en slaaptijden. De grotere kinderen slapen één of twee maal per dag.

Werkwijze
Omdat regelmaat voor kinderen erg belangrijk is, werken wij volgens een ‘vast programma’.
In vogelvlucht:
07:30 uur tot 09:00 uur worden de kinderen gebracht.
10:00 uur aan tafel om iets te drinken en te eten.
12:00 uur aan tafel voor de lunch.
12:30 uur tot 13:00 uur kinderen die s’middags slapen gaan naar bed
14:30 uur aan tafel om iets te drinken en te eten.
16:00 uur aan tafel om iets te drinken en te eten.
16:30 uur tot 18:00 uur worden de kinderen opgehaald.

Wij werken met thema’s. De activiteiten die wij doen, worden aangepast aan dit thema. O.a. zingen, kringspelletjes, voorlezen, spelletjes en knutselen. Tijdens al deze activiteiten leren de kinderen spelenderwijs en vormen een goede basis voor de overstap naar de basisschool.

Wanneer het weer het toe laat gaan we graag naar buiten. Als we in de gelegenheid zijn, lopen we naar een speeltuintje of naar de kinderboerderij. Hiervoor hebben we o.a. een bolderkar en meerdere wandelwagens tot onze beschikking.

Bij kinderen die 1 of meerdere malen slapen overdag, gaan wij mee in het ritme van thuis. Ook bij baby’s wordt het ritme van thuis aangehouden.

Meer informatie over de werkwijze binnen Floddertje kunt u terugvinden in het Pedagogisch beleidsplan.

Kinderdagverblijf Floddertje